Advertentie aangeboden door: Vestia

I'M Binck Festival 2014

Geplaatst door redactie op 25 augustus 2014OUT OF YOUR COMFORT ZONE

Met meer dan vijftig evenementen op bijzondere, industriële locaties laten ondernemers je een maand lang zien waarom zij zo gek zijn op de bedrijvige, robuuste Binckhorst. Film, muziek, dans, nieuwe technologieën, kunst, ondernemerschap, architectuur, (urban) sport en eten & drinken: het komt allemaal aan bod!
Verken de Binckhorst tijdens speciale expedities, doe mee aan een workshop, bezoek een concert of praat en denk mee over de toekomst van een gebied dat jou meer te bieden heeft dan je zou vermoeden.
Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwe website, waarop alle activiteiten te zien zijn. Houd imbinck.nl dus in de gaten!

BLF bijeenkomst

Geplaatst door redactie op 2 juli 2014

Bij de Poolsterhaven?

Ja een nieuwe haven die wordt aangelegd in de Binckhorst in de Poolsterstraat deels op het terrein van Meeuwisse. De haven is de compensatie van het deel van de Laak aan de Neherkade dat wordt gebruikt om de autotunnel te realiseren bij het Leeghwaterplein en de Slachthuisstraat.
Maar er zijn ook haringen en de tekeningen van de haven die daar wordt gerealiseerd.

Welkom op 9 juli om 17.00 uur bij;
Meeuwisse, Mercuriusweg 4, 2516 AW Den Haag.
Aanmelden; info@bblf.nl

Autonië-Binckhorst #3

Geplaatst door redactie op 29 juni 2014

3D-geprinte Eco-auto eenmalig te zien n de Haagse Binckhorst
zaterdag 5 juli | 12.00 – 17.30u | Binckhorstlaan 215C | Den Haag

Tijdens het programma Autonië / over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit #3 met het thema: de auto in de virtuele wereld / de virtuele wereld in de auto dat op 5 juli op het Haagse bedrijventerrein de Binckhorst plaatsvindt is de 3D geprinte Eco-auto in de oude Louwmanhalle, het huidige depot van de Bus Museum aan de Binckhorst laan te bewonderen. Autonië / over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit geïnitieerd door Mobiel projectbureau OpTrek en Hans Venhuizen verkent in 2013-2014 de cultuur van de auto in de Binckhorst met het doel een nieuw toekomstperspectief voor de autogerelateerde bedrijven in het gebied te ontwikkelen.

Studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Informatica van Zuyd, bouwden samen met studenten van de Design Academy Eindhoven de eco-auto met behulp van tafelmodel 3D-printers. De auto werd gemaakt voor deelname aan de Shell Eco-marathon 2014, die dit jaar van 15 tot en met 18 mei in Rotterdam gehouden werd.
Deze spectaculaire auto is eenmalig te zien en te bewonderen tijdens het eendaagse programma in de Binckhorst. Docent Rob van Loevezijn zal aanwezig zijn en tekst en uitleg geven over het tot stand komen van deze bijzondere technische ontwikkeling.

De Eco-auto is onderdeel van het Autonië #3 programma op 5 juli dat een kijkje biedt op de allernieuwste – vaak digitale en virtuele - technieken & toekomstvisies van mobiliteitsexperts uit o.a. de automotive branche en de gevolgen hiervan voor de individuele autobezitter. Met een programma vol presentaties, workshops, games, wedstrijden, lezingen en de film- en talkshow AUTOgasten verkennen we de auto in de virtuele wereld en de virtuele wereld in de auto.

Zie voor het volledige programma

FB Autonië-Binckhorst

Autonië / over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit is bedacht door Hans Venhuizen en in samenwerking met Sabrina Lindemann (Mobiel Projectbureau OpTrek) ontwikkeld als manifestatie voor de Binckhorst. Mobiel projectbureau OpTrek is een cultureel laboratorium voor interacties en onderzoek in stedelijke transformatiegebieden. OpTrek werkt sinds 2011 aan coöperatieve gebiedsontwikkeling in de Haagse Binckhorst.

Mede mogelijk gemaakt door: Stichting DOEN, Mondriaan Fonds, Gemeente Den Haag en Stroom Den Haag. Met dank aan Marianne Volleberg/ Buro Creatie (communicatie), Lisa Lente (productie), Einstein Design (techniek) het Haags Bus Museum, alle vrijwilligers en medewerkers.

35 jaar Haags Bus Museum

Geplaatst door redactie op 5 juni 2014

Op zondag 15 juni 2014 viert het Haags Bus Museum haar 35 jarig jubileum. Deze dag organiseren wij een klein evenement op onze stallingslocatie aan de Binckhorstlaan 215C te Den Haag.

Op de Binckhorst zullen wij op het buiten terrein een line up maken van al het beschikbare HTM materieel.
Ook hebben we collega stichtingen uitgenodigd om langs te komen, waarbij we hopen om een bonte verzameling museumbussen te kunnen tonen. Alle bezoekende clubs kunnen hun stichting promoten in een kraam in de hal. In de hal is tevens catering aanwezig en zal het HBM een grote verkoopstand inrichten. Ook een aantal particulieren zal OV-gerelateerde zaken tonen en/of te koop aanbieden.

Gedurende de hele dag zullen er GRATIS pendelbussen rijden tussen de stalling in de Binckhorst, Centraal station, station Hollands spoor en het Haags Openbaar Vervoer Museum.

Voor meer info, programma en pendelbussen kijk op:
www.haagsbusmuseum.com
 

Succesvol Besturingsfeest

Geplaatst door redactie op 3 juni 2014

Op 31 mei transformeerde Ateliercomplex De Besturing weer in een waar festivalterrein! Ook dit jaar was er weer veel live muziek, dj's, de legendarische hottub, sauna, stunts, vuur, drank... en lekker eten en nog veel meer!

Inspiratie Talk#4 netwerkeconomieën

Geplaatst door redactie op 30 mei 2014

Inspiratie Talk#4 - Community currencies als tool in de gebiedsontwikkeling –Rob van Hilten, QOIN
Woensdag 11 juni 2014, 19.00-20.30 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Ateliercomplex De Besturing, Saturnusstraat 91, Den Haag

In aanvulling op ons formele economische systeem in Euro’s ontstaan in buurten en wijken steeds vaker lokale betaalmiddelen en informele betaalsystemen. Denk aan nieuwe vormen van dienstenruil, leningen (zoals crowdfunding), samenwerkingsvormen en gedeeld gebruik van (privé) voorzieningen of community currencies als parallelle munt. In deze netwerkeconomieën speelt geld niet per se de hoofdrol. Welke toegevoegde waarde hebben deze lokale informele economieën? Hoe ontwikkelen ze zich op de langere termijn? En welk effecten hebben ze op de lokale sociale netwerken en het functioneren van een buurt, wijk of gebied?
Rob van Hilten (QOIN - Money that matters) komt onder ander vertellen over het project TradeQoin.

Aanmelden via: info@optrekbinckhorst.nl
Meer info: www.optrek.org
FB: Resourcecity
-----------------
Inspiratie Talks
Als onderdeel van het project ReSourceCity Binckhorst organiseert Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) een lezingenreeks over inspirerende initiatieven die bijdragen aan de (organische) ontwikkeling van een gebied. Denk aan vernieuwende koppelingen tussen lokale ‘grondstoffen’ en behoeften, bottom up gebiedsmarketing, bouwen met crowdsourcing en nieuwe lokale economieën. De reeks geeft inzicht in verschillende werkwijzen en probeert de meerwaarde van dit soort initiatieven voor de betrokken partijen te duiden.


OPERA2DAY komt naar MOOOV

Geplaatst door redactie op 27 mei 2014

OPERA2DAY vestigt zich in het voormalige Ministerie  van Defensie aan de Binckhorstlaan 135.

Sinds 1 mei heeft OPERADAY een vast onderkomen gevonden in haar uitvalsbasis Den Haag. We strijken neer in MOOOV, een broedplaats waar nieuwe en bestaande initiatieven op het gebied van dans, muziek, sport en beweging samenkomen. Het is gevestigd in een voormalig pand van het Ministerie van Defensie aan de Binckhorstlaan. OPERA2DAY krijgt er kantoorruimtes en één etage wordt ingericht tot repetitiestudio, waarvan OPERA2DAY een hoofdgebruiker zal zijn. Zie meer informatie over deze locatie.

Besturingsfeest

Geplaatst door redactie op 23 mei 2014

Op 31 mei vindt weer het legendarische Besturingsfeest plaats. Iedereen is welkom in de Saturnusstraat 91.

I'M BINCK netwerkbijeenkomst #11

Geplaatst door redactie op 22 mei 2014

Bent u ook nieuwsgierig welke bedrijven in de Binckhorst zitten en hoe u daarvan meer zou kunnen profiteren?

Op woensdag 21 mei 2014 vond elfde I'M BINCK netwerkbijeenkomst plaats op de nieuwe locatie van de Lunchboxx, Binckhorstlaan 135 in MOOOV.

Onze speciale gasten op die dag waren Maarten Schenkeveld (ontwerper), Jan Rufer (alias Jan de Fietsenman) en Wilma Marijnissen, scenograaf / beeldend kunstenaar.

De I’M BINCK netwerkbijeenkomsten worden in de huidige vorm sinds januari 2013 georganiseerd. Het doel van de netwerkbijeenkomsten is om elkaar als ondernemer in de Binckhorst beter te leren kennen en meer van elkaars kennis, diensten en producten gebruik te kunnen maken, zodat de lokale economie in de Binckhorst versterkt wordt.
Per avond presenteren zich max. vier verschillende bedrijven uit de Binckhorst. Aansluitend is er alle ruimte om tijdens een informele borrel verder te praten over het bestaande aanbod aan bedrijvigheid en de vele mogelijkheden daarvan.
Wilt u ook een korte bedrijfspresentatie geven? Neem dan contact met ons op!

Locatie gegevens:
De Lunchboxx –Binckhorstlaan 135 - Den Haag MOOOV (Oud Ministerie van defensie)

We hopen u (weer) te ontmoeten ! De volgende bijenkomst vindt plaats op 25 juni 2014, 17.00 uur inloop, 17.30 uur begin presentaties en aansluitend informele borrel tot ca 19.30 uur.
Met hartelijke groet,

Leo van Ruyven, De Lunchboxx
Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek

Fotograaf: Paul Lunenburg

Wilma Marijnissen verteld over haar werk

Jan de Fietsenman verteld over zijn elektrische fietsen

Met 30 km/h over het parkeerplaats….

Binckse Belofte op NL Bierproefdagen

Geplaatst door redactie op 17 mei 2014

4000 bezoekers bezochten het Nederlands bierproeffestival in de Grote Kerk!
De Binckse Belofte en KOMPAAN brouwers waren aanwezig. Er werd vlijtig geproefd!


 

Kompaan brouwers in de Binckhorst

Geplaatst door redactie op 4 april 2014

De verbouwingen in de grote loods van ateliercomplex de Besturing zijn afgerond. De opgebouwde ateliers op de containers zijn erg mooi geworden en versterken de sfeer in de loods. Nu nog de rest van het pand…!
Sinds januari 2014 hebben zich ook KOMPAAN brouwers in de Besturing gevestigd. Een prachtige aanwinst voor de Binckhorst en spin-off die ontstaan is uit de opdracht om de Binckse Belofte te brouwen…

Proost!


Officiële heropening Lunchboxx

Geplaatst door redactie op 13 maart 2014

De Lunchboxx is i.v.m. de bouw van de Rotterdamse baan verhuist naar het voormalige pand van het Ministerie van Defensie, Binckhorsthof, nu bedrijvenverzamelgebouw MOOOV. Op 13 maart was de officiele opening van de nieuwe plek, ca 100 mensen deelden dit feestelijke moment samen met wethouder Peter Smit (gemeente Den Haag, Peter van Ostaijen (Leidschendam-Voorburg) en Dick Jense (Rijswijk).
Op de nieuwe locatie kan de Lunchboxx naast heerlijke lunches iedereen nog beter van dienst zijn met:

Vergaderruimtes,
Bruiloften en (personeels)feesten
Congresruimtes tot 300 personen
Catering op locatie

Ook op de nieuwe locatie straat het hele Luchboxxteam voor u klaar!


Wethouder Peter Smit en eigenaar Leo van Ruyven van de Lunchboxx

De drie verkeerswethouders Peter Smit (Den Haag), Peter van Ostaijen (Leidschendam-Voorburg) en Dick Jense (Rijswijk) en Leo van Ruyven

Fotografie: Sabrina Lindemann

Autonië-Binckhorst#2

Geplaatst door redactie op 13 maart 2014

Autonië: over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit#2
De auto van de toekomst: Upgraden of Downgraden?

Een project van Hans Venhuizen en Mobiel projectbureau OpTrek
Datum: zaterdag 29 maart | tijd: 11.00-16.00 uur
Locatie: Binnenstadgarage, Meteoorstraat 85, Binckhorst, Den Haag

Lezingen, presentaties en (film)programma ‘Autogasten’ en een kofferbakmarkt in de Haagse Binckhorst

Hoofdgast op 29 maart: kunstenaar Melle Smets met zijn TURTLE 1

Het Haagse bedrijventerrein de Binckhorst is sinds jaar en dag het kloppend hart van auto-lievend Den Haag en haar omgeving. Hier kun je tanken en pimpen, kopen en overspuiten, wassen en cabriolleren. De auto zit hier al decennia in de poriën van het gebied. Maar door de voorbereidingen voor grootschalige stedelijke vernieuwingen is de positie van de autobranche in de Binckhorst veranderd. Met het project Autonië: over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit onderzoeken we in 2013 – 2014 met een divers programma, een nieuwe rol voor de auto in de Binckhorst en zetten we de deuren open voor nieuwe mobiliteit.

Kom snuffelen in de Haagse Binnenstadgarage tijdens de gezellige, kleinschalige ‘rommelmarkt’ waarbij particulieren vanuit hun tot marktplaats omgebouwde kofferbak spullen te koop kunnen aanbieden, en laat je verrassen door de TURTLE 1 van kunstenaar Melle Smets. Hij bouwde in Ghana met de monteurs van de grootste openlucht autowerkplaats zijn eigen unieke auto: de TURTLE 1. De Binnenstadgarage in de Binckhorst is op 29 maart dé plek om van alles te ontdekken.

Wil je je aanmedlen voor de kofferbakmarkt? Mail dan aan lisa@millk.nl


Foto: Teun Vonk

Energie uit brood

Geplaatst door redactie op 12 maart 2014

Inspiratie Talk Binckhorst#1- de metamorfose van oud brood
Zondag 9 maart 2014, 15.00-16.30 met aansluitend een borrel

In het project Supernatural (Kolenkit, Amsterdam) produceert het ontwerperscollectief Pink Pony Express energie met oud brood. In de Islamitische cultuur is brood heilig. Het mag niet weggegooid worden in de prullenbak, maar moet teruggegeven worden aan de aarde. Uit respect voor graan strooien Moslims daarom hun oud brood in parken en op groenstroken langs de straat. Pink Pony Express bedacht een alternatieve bestemming voor deze ‘grondstof’ en ontwikkelde samen met de Marokkaanse vereniging Fath een machine waarmee het omgezet wordt in biogas. Hun grootste droom: met dit biogas de lokale moskee verwarmen.

Locatie: Ateliercomplex De Besturing, Saturnusstraat 91, Den Haag.
Aanmelden via: info@optrekbinckhorst.nl.
-----------------
Inspiratie Talks
Als onderdeel van ReSourceCity Binckhorst organiseert Mobiel projectbureau OpTrek een lezingenreeks over inspirerende initiatieven die bijdragen aan de (organische) ontwikkeling van een gebied. Denk aan vernieuwende koppelingen tussen lokale ‘grondstoffen’ en behoeften, bottom up gebiedsmarketing, bouwen met crowdsourcing en nieuwe lokale economieën. De reeks geeft inzicht in verschillende werkwijzen en probeert de meerwaarde van dit soort initiatieven voor de betrokken partijen te duiden.

Foto: Sabrina Lindemann

Foto: Marc Faasse

Nieuwsbrief gemeente

Geplaatst door redactie op 10 maart 2014

In maart 2014 is aan alle bewoners en ondernemers in de Binckhorst een nieuwsbrief verzonden. In de nieuwsbrief laten de gemeente en enkele ondernemers zien dat er in de Binckhorst van alles gebeurt en staat te gebeuren.

Naast de ontwikkeling van de Rotterdamsebaan zijn er verschillende andere ontwikkelingen. De gemeente investeert de komende 5 jaar in ontwikkeling en onderhoud van eerder aangekocht vastgoed. Ook wordt gewerkt aan het verbeteren van de openbare ruimte.

Zie de nieuwsbrief

 

Kick-off ReSource City

Geplaatst door redactie op 3 maart 2014

In de afgelopen maanden hebben drie ontwerpbureaus in opdracht van Mobiel projectbureau OpTrek, (Sabrina Lindemann)onderzoek gedaan in de Haagse Binckhorst i.h.k.v. het project ReSourceCity Binckhorst. Op 18 februari presenteerden zij hun bevindingen in de Lunchboxx en was tevens de officiële kick- off van het project.
Naast de nieuwe lettertype voor de Binckhorst die bedacht is door We-Are-Amp (Tim Heijmans en Moniek Oerbekke) toonden Krijn Christiaansen & Cathelijne Montens (KCCM) productie-
scenario’s voor nieuwe diensten en producten in de Binckhorst en liet Jan Jongert (Superuse Studios) zien hoe de reststroom van het ene bedrijf een grondstof voor de ander kan zijn. Sabrina Lindemann van Mobiel projectbureau OpTrek en initiatiefnemer van ReSourceCity Binckhorst gaf meer informatie over het project.


Zie ook facebook: Resource City Binckhorst

Tim Heijmans van AMP presenteerd de nieuwe lettertype voor de Binckhorst.

Opening MOOOV

Geplaatst door redactie op 2 maart 2014

Op 12 februari 2014 opende Minister Blok MOOOV, het nieuwe centrum voor dans, beweging, sport en muziek in de het oude Ministerie van defensie (Binckhorsthof).
MOOOV is dé plek waar nieuwe en bestaande initiatieven op het gebied van dans, sport, muziek en beweging samenkomen. Gezelschappen, personen, organisaties en (startende) ondernemers vinden hier hun plek. MOOOV bruist van vitaliteit en energie en straalt dat ook uit. Deelnemers worden in beweging gezet binnen deze broedplaats vol mogelijkheden. De basis van MOOOV is samenwerking. Samenwerking tussen de initiatiefnemer en de deelnemers en tussen de deelnemers onderling. En dat levert weer onverwachte, nieuwe initiatieven op. MOOOV is een bruisende, inspirerende en uitnodigende omgeving, maar ook een kenniscentrum. Enthousiasme, creativiteit en innovatie, dat zijn de sleutelwoorden en daar draait het om binnen MOOOV!


Afbraak en verhuizing Lunchboxx

Geplaatst door redactie op 1 maart 2014

Einde januari 2014 was het dan zo ver. Het glazen paviljoen aan de Binckhorstlaan waar de Lunchboxx drie jaar gehuisvest was werd i.v.m. de bouw van de Rotterdamse baan afgebroken. De Lunchboxx is alleen 100 meter verder verhuist naar het Binckhorsthof (oude Ministerie van defensie). Het grote pand waar nu MOOOV in zit (centrum voor dans, sport, beweging en muziek). Ook op de nieuwe plek ben je van harte welkom en staat de koffie klaar!

Haagse Bodem

Geplaatst door redactie op 1 maart 2014

Haagse Bodem is een deeltjesversneller voor Haagse herbestemming, een praktische community die het ontwikkelen van oplossingen voor leegstand in Den Haag stimuleert.

Daarom faciliteert Haagse Bodem een laagdrempelig platform als voedingsbodem voor partijen uit verschillende sectoren. Zowel digitaal als reallife. Natuurlijk zijn ontmoeten, inspireren en kennisdelen standaard onderdeel van onze werkwijze en activiteiten. Maar het versnellen van Haagse herbestemming is ons primaire doel. Een beetje praten, en vooral doen!
Haagse Bodem is een onafhankelijke initiatief, opgericht door professionals met hart voor herbestemming. De gemeente Den Haag ondersteunt dit initiatief. De eerste druk bezochte bijeenkomst vond op 13 december 2013 plaats in de Binckhorst.
Zie hier de verslagen:
http://haagsebodem.nl/index.php/verslagen/platform-1-binckhorst-13-december-2013/


Bezichtiging van het Junoblok

Binckse Belofte wordt nu al Haags Historisch

Geplaatst door redactie op 7 december 2013

Binckse Belofte, het nieuwe bier van de Binckhorst, is opgenomen in de collectie van het Haags Historische Museum!

Op 4 december 2013 werd de Binckse Belofte officieel overhandigt aan de directeur van het Haags Historisch Museum. Het bier is nog maar net twee maanden oud en krijgt nu al een plek in de collectie van het museum. Hier zijn we ontzettend trots op! Het was een bijzonder moment en natuurlijk werd na afloop ook Binckse Belofte geschonken.

Met het opnemen van de Binckse Belofte in de collectie van het Haags Historisch Museum begint een nieuwe fase in het korte leven van het nieuwe bier. Terwijl het nu al een plek krijgt in het geheugen van Den Haag zijn de ondernemers druk bezig met de toekomst. De eerste 600 liter zijn namelijk inmiddels op. Er wordt druk gewerkt aan een vervolg brouwsel van de Binckse Belofte dat einde januari 2014 klaar moet zijn.

Initiator Binckse Belofte: Sabrina Lindemann (Mobiel projectbureau OpTrek), vormgeving: WE-ARE-AMP (Moniek Oerbekke en Tim Heijmans), in opdracht gebrouwen door de brouwers van Kompaan bier.

Fotograaf: Maarten Fleskens

Na de overhandiging van het bier aan het museum: vlnr Leo van Ruyven, Sabrina Lindemann, Marco van Baalen

Wil van der Hoek, directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling gemeente Den Haag


Sabrina Lindemann tijdens haar toelichting op de Binckse Belofte

Directeur Marco van Baalen van het Haags Historisch Museum tijdens het welkomstwoord

Bezoeker voor het schilderij van Jan van Goyen, blik vanuit de Binckhorst op Den Haag

 

gemeente ondersteunt De Binckhorst

Geplaatst door festival op 31 oktober 2013

Iedereen met een concreet initiatief voor een activiteit of kleinschalig project kan bij de gemeente Den Haag een aanvraag doen voor een financiële bijdrage van maximaal € 50.000.
De gemeente Den Haag wil de Binckhorst verder ontwikkelen en verwacht dat met deze uitdagende en creatieve impuls het investeringsklimaat in het gebied steeds aantrekkelijker wordt.


Activiteiten en projecten
Activiteiten die een breed publiek aanspreken en de Binckhorst op de kaart zetten, kunnen een gemeentelijke bijdrage aanvragen van maximaal € 25.000. De activiteiten, bijvoorbeeld een evenement, moeten in 2013 of 2014 plaatsvinden. Kleinschalige projecten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van maximaal € 50.000. Bijvoorbeeld voor kunst, een groenproject in de openbare ruimte of een kleinschalig bouwwerk. Er is altijd sprake van gemeentelijke cofinanciering tot een maximum van de helft van de kosten.
Inmiddels is gebleken dat er enorm veel belangstelling is voor de regeling. Daarom is besloten de inzendtermijn voor nieuwe initiatieven te verlengen. U kunt tot en met 31 januari 2014 een e-mail sturen aan binckhorst@denhaag.nl om uw concrete initiatief kort toe te lichten. U ontvangt vervolgens bericht over de eventuele verdere procedure voor het indienen van een aanvraag van een financiële bijdrage.

Zie voor de gehele tekst en aanvraagformulieren: 

http://denhaag.nl/home/bewoners/to/Initiatief-in-de-Binckhorst-wordt-beloond.htm

Kick-Off Autonië

Geplaatst door redactie op 22 oktober 2013

Autonië/ over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit #1
kofferbakmarkt, lezingen, presentaties en het (film)programma ‘Autogasten’

Een jaar lang (2013/2014)  kun je tijdens evenementen, tentoonstellingen, wedstrijden en symposia in de Haagse Binckhorst de cultuur van de auto in al haar facetten beleven. Op zaterdag 26 oktober gaat Autonië tijdens het I’M BINCK festival van start met een kofferbakmarkt, lezingen, presentaties en het (film)programma ‘Autogasten’. Iedereen kan in een tot marktplaats omgebouwde auto tegen een kleine vergoeding eigen spullen te koop aanbieden of ruilen mits die raken aan het thema: auto/cultuur/mobiliteit/ innovatie. Marktmeester voor de kofferbakmarkt is Agnes Kamstra, DJ Mehdi Rouchiche.

Datum: zaterdag 26 oktober 2013
Tijd: 11.00-18.30 uur
Locatie
: Saturnusstraat 89, 2516 AG Den Haag (Ateliercomplex De Besturing)

Programma:
11.00 – 16.00u kofferbakmarkt
13.00 – 16.15u lezingen & presentaties
16.15 – 17.00u pauze & laatste kans op kofferbakkoopjes scoren: hapjes en drankjes verkrijgbaar
17.00 – 18.30u filmprogramma ‘Autogasten’

Als je wilt deelnemen aan de kofferbakmarkt dan dien je je op te geven:
contact en aanmelden voor deelname info@optrekbinckhorst.nl Deelname kost € 5,- met de eigen auto en € 8,- voor het lenen een bestaande auto. Het programma – lezingen, presentaties, markt, film & talkshow – zijn gratis te bezoeken.

De lezingen en presentaties over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit in verleden, heden en toekomst worden gehouden door verschillende gastsprekers waaronder Lucas Verweij (ontwerpcriticus Design platform Rotterdam), Stichting Urgenda en mobiliteits-ondernemers uit de Binckhorst, Stichting Haags Industrieel Erfgoed (SHIE) en Hans Venhuizen (bedenker Autonië). Zij geven inzicht in het project en de thematiek. Dit alles vindt plaats rondom de gloednieuwe mobiele AUTOPARAFERNALIASHOP. De dag wordt afgesloten met de allereerste aflevering van AUTOGASTEN, een film- en talkshow over cultuur en auto samengesteld door Gert-Jan Gerlach (filmmaker) en Lucas Verweij (moderator).

Bekijk ook het promofilmpje! http://vimeo.com/77138567

Autonië / over auto, cultuur en nieuwe mobiliteit is bedacht door Hans Venhuizen en in samenwerking met Sabrina Lindemann (Mobiel Projectbureau OpTrek) ontwikkeld als manifestatie voor de Binckhorst. De Kofferbakmarkt is onderdeel van het project Autonië en een coproductie met De Besturing.

Met dank aan: Stichting DOEN, Mondriaan Fonds, Gemeente Den Haag, Stroom Den Haag

Restaurant Restwaarde groot succes!

Geplaatst door redactie op 21 oktober 2013

POP-UP Restaurant Restwaarde bereidde in  samenwerking met lokale koks in de periode van 4 oktober t/m zaterdag 19 oktober tijdens het I'M BINCK festival verrassende en smaakvolle gerechten van voedseloverschotten. Ca 200 gasten hebben genoten van de lunches en diners en de prachtige sfeer van de bijzondere locatie Het tijdelijke restaurant was gevestigd in de industriële haven bij ateliercomplex 'De Besturing' in de Haagse Binckhorst.
Initiatiefnemer van Restaurant Restwaarde Sabrina Lindemann van Mobiel projectbureau OpTrek is vast besloten om na dit succes het restaurant een keer per maand terug te laten komen op deze plek. Data worden nog bekend gemaakt.

Restaurant Restwaarde werd in coproductie met het Ministerie van reVitalisering (Mariska Mell) en de Lunchboxx (Leo van Ruyven en Arlette van Dam) ontwikkeld en gerealiseerd. Uitvoering verder ook i.s.m. Gastheeren Catering (Caballerofabriek) De Besturing (Tiddo de Ruiter & Dennis Slootweg, We-Are-AMP en Krista te Brake) en Refunc (Denis Oudendijk), kiosk op de kade.

Met dank aan alle vrijwilligers en projectpartners voor hun inzet.

Mede mogelijk gemaakt door: Stichting DOEN en de gemeente Den Haag
Bijdragen in natura: Sligro, (DHiT) Den Haag in Transitie, BINK 36, Vuurrood, het Rode Kruis, De Lunchboxx, Mobiel projectbureau OpTrek, Ministerie van reVitalisering, Refunc, HABO/HRT riool techniek, PontMeyer, Repro van de Kamp en De Besturing.

Fotos: Maarten Fleskens


 

Leo van Ruyven van de Lunchboxx

Arlette van Dam van de Lunchboxx in de keuken.

Stabilitas Loci

Geplaatst door festival op 14 oktober 2013

Tijdens I'M BINCK festival: een heel bijzondere dans/theatervoorstelling op locatie! 
Vrijdag 1 november t/m zondag 3 november. Reserveer nu je kaartjes.

 

Op de radio bij Omroep West!

Geplaatst door redactie op 29 september 2013

Op 23 september werden Leo van Ruyven van de Lunchboxx en Sabrina Lindemann (van Mobile projectbureau OpTrek en initiatiefnemer van de Binckse Belofte) geïnterviewd door Debby en haar mannen van omroep West. Er werd gesproken over de opening het I’M BINCK festival op 2 oktober en de smaak van het nieuwe bier van de Binckhorst, de Binckse Belofte.

Meer informatie:
http://www.omroepwest.nl/nieuws/23-09-2013/nieuw-haags-biertje-moet-imago-bedrijventerrein-binckhorst-opkrikken


Opening Restaurant Restwaarde

Geplaatst door redactie op 29 september 2013

Officiële opening: vrijdag 4 oktober 17:00 uur met speciaal programma o.a. met Kim Sauter, werkzaam voor NDCO (projectleider DAMn Food Waste en Food Guerilla) Rob Kluiters vervanger van stadsdeeldirecteur Hassan El-Houari en singer songwriter GOSLINK met zijn zelfgemaakte instrumenten van afval.

Locatie: Saturnusstraat 89, 2516 AG Den Haag (Ateliercomplex De Besturing)

De Binckhorst, een binnenstedelijk bedrijventerrein in Den Haag, herbergt een aantal bijzondere maar voor velen onbekende plekken. Op de mooiste hiervan opent vrijdag 4 oktober POP-UP Restaurant Restwaarde haar deuren. Het tijdelijke restaurant wordt gevestigd in de sfeervolle industriële haven bij ateliercomplex 'De Besturing'. Het restaurant heeft een spectaculair uitzicht op de kranen van de tegenoverliggende asfaltfabriek. Het dagelijks lossen van de vrachtschepen geeft deze vergeten plek theatrale allure. Restaurant Restwaarde biedt een unieke kans om deze locatie te ontdekken gekoppeld aan een bijzondere smaakervaring. In samenwerking met koks uit de Binckhorst (Lunchboxx en Gastheeren Catering) worden drie weekenden lang heerlijke lunches, borrels en diners aangeboden die op verrassende wijze zijn bereid met voedseloverschotten uit het gebied, en in het bijzondere met oudbakken brood.
Restaurant Restwaarde vraagt tijdens het I’M BINCK festival (2 okt t/m 2 nov 2013) aandacht voor de problematiek van voedselverspilling. Niet alleen bij mensen thuis maar ook in veel horecabedrijven, supermarkten en kantines verdwijnen grote hoeveelheden voedsel in de afvalbak. Behalve lunches en diners, bereidt op basis van voedseloverschot, zijn er in Restaurant Restwaarde dan ook workshops (schrijf je in!) te volgen. Hier leert jong en oud om van oud brood weer lekkere koekjes te bakken!

Ontdek en proef mee!

OP=OP  We werken op basis van voedseloverschotten en willen dus zelf ook zo min mogelijk afval creëren. Daarom bereiden wij maar een beperkt aantal verse maaltijden vooruit. Wil je zeker zijn van een heerlijk vers bereid 3 gangen menu, reserveer dan vooraf!

Data en tijden:
LUNCHES, BORRELS, DINERS & workshops
Donderdag: lunch 10 en 17 oktober, 12:00-14:30 uur
Vrijdag: lunch 4, 11 en 18 oktober, 12:00-14.30 uur, borrel 17.00-19.00 uur
Zaterdag: 5, 12 en 19 oktober, workshop 15:00-16:00 uur, diner 17:00-20:00 uur

Kosten voor gerechten zijn variabel per consumptie.
Reserveren verplicht via : info@optrekbinckhorst.nl Contact: Sabrina Lindemann, T 06 40012241
Facebook: Restaurant Restwaarde staat ook op facebook : like us!

Restaurant Restwaarde is een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) en wordt in coproductie met het Ministerie van reVitalisering (Mariska Mell) en de Lunchboxx (Leo van Ruyven en Arlette van Dam) ontwikkeld. Realisatie verder i.s.m. Gastheeren Catering (Caballerofabriek) De Besturing (Tiddo de Ruiter & Dennis Slootweg, We-Are-AMP en Krista te Brake) en Refunc (Denis Oudendijk), kiosk op de kade.

Met dank aan: Stichting DOEN en de gemeente Den Haag
Bijdragen in natura: Sligro, De Besturing, De Lunchboxx, PontMeyer Den Haag, (DHiT) Den Haag in Transitie, Repro van de Kamp, HRT/HABO Riool Techniek

Bouw van de keuken in de De Besturing door Tiddo de Ruiter en Dennis Slootweg

Fotos Krista te Brake

Foto: Mariska Mell

Binckse Belofte zit in de fles

Geplaatst door redactie op 10 september 2013

Het nieuwe lokale bier voor de Binckhorst, de Binckse Belofte, is inmiddels door de brouwers van KOMPAAN gebotteld en in een warmtekamer na gegist. Afgelopen week was de Binckse Belofte  klaar! Het bier wordt nu verpakt en zal binnenkort naar de Binckhorst getransporteerd worden waar Moniek Oerbekke en Tim Heijmans van het vormgeversbureau We -are -Amp de etiketten gaan zeefdrukken en plakken.

2 oktober op de opening van het I'M BINCK festival (17.00-19.00 uur) is het zo ver en kunnen we met z 'n allen de Binckse Belofte gaan proeven! Locatie: Saturnusstraat 89, 2516 AG Den Haag (Ateliercomplex De Besturing) 

Sweatfest: nieuw muziekfestival

Geplaatst door redactie op 18 augustus 2013

SKATEPARK SWEATSHOP PRESENTEERT SWEATFEST IN DE BINCKHORST

Skatepark Sweatshop, het enige overdekte skatepark in Haagse regio, nodigt alle skaters en muziekliefhebbers uit voor Sweatfest. Op zaterdag 24 augustus is het in de Binckhorst letterlijk skaten en feesten tot je er bij neervalt. Sweatfest is voor beginners en pro’s.
We beginnen op 11.00 uur ‘s ochtends en gaan door tot diep in de nacht. In de grote hal is vanaf 14.00 uur een skatewedstrijd met fantastische prijzen. Skaterboarders van alle niveaus kunnen zich inschrijven via e-mail.

Op het buitenterrein houden we vanaf 11.00 uur ’s ochtends workshops. Wil jij de kickflip, of de ollie leren? Kom langs! Wij leren je die trucs. Maar het is niet verplicht om te skaten. Wij zorgen de hele dag ook voor livemuziek van o.a. Splendid, dj's zoals Palmbomen, D.N.G, breakdance-optredens van Mind Your Stepz en kunstworkshops van Dreams. Sweatfest laat zien hoe springlevend de Haagse skatescene is.

Rond 22.00 uur begint Aftersweat, een knallende afterparty om de dag in stijl af te sluiten. De heren van D.N.G. (fenomenen in het Haagse nachtleven) verzorgen het avondprogramma. Het drietal heeft een programma samengesteld met optredens van Palmbomen en Klup Tropicana, een ander dj-collectief dat, zoals de naam al doet vermoeden, heel zomerse geluiden zal laten horen. Ook wordt het publiek verrast met een nieuwe ontdekking: het Haagse DJ-talentArthur Wattjes.

Zie voor meer informatie: http://www.skateparksweatshop.nl/nieuws/skatepark-sweatshop-present-sweatfest-24-augustus

Opening tijdelijk restaurant

Geplaatst door redactie op 16 augustus 2013

Graag maken we uw attent op een bijzonder tijdelijk restaurant dat op 4 oktober tijdens het I'M BINCK festival in oktober zijn deuren gaat openen op de kade bij Ateliercomplex De Besturing in de Saturnusstraat.

Vanaf de zonnige kade aan de haven kunt u genieten van lekker eten & drinken met uitzicht op het prachtige schouwspel van de ladende en lossende kranen van de asfaltfabriek. Maar dat is nog niet het meest bijzondere! Het meest speciale van Restaurant Restwaarde is het menu zelf . De gerechten op de menukaart worden namelijk samengesteld op basis van lokale voedselstromen in de Binckhorst die als overschot overblijven aan het einde van de dag. In samenwerking met koks en horecaondernemers uit de Binckhorst, zoals de Lunchboxx (lunch en diner) en Gastheeren Catering (diner) wordt met deze ingrediënten, en vooral oudbakken brood, op verrassende wijze gekookt.

Heeft u of kent u een bedrijf dat aan het eind van de dag (nog goede!) etenswaar noodgedwongen weg doet? Laat het ons weten! Hiermee kunnen wij een tiptop-taartje van kleur en smaak voorzien. Geef het door aan: Mariska Mell, contact@mariskamell.nl

Restaurant Restwaarde is een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) en in coproductie met het Ministerie van reVitalisering (Mariska Mell) ontwikkeld. Uitvoering i.s.m. de Lunchboxx (Leo van Ruyven en Arlette van Dam) en Gastheeren Catering. De inrichting van Restaurant Restwaarde werd verzorgt door De Besturing (Tiddo de Ruiter & Dennis Slootweg).

Het uitzicht op de asfalt fabriek van de BAM en de kranen

Winnaar bekend!

Geplaatst door redactie op 31 juli 2013

Grafisch ontwerpbureau AMP is de winnaar van ontwerpwedstrijd voor het nieuwe lokale bier in de Haagse Binckhorst, de Binckse Belofte!

Op 30 juli presenteerden in de Lunchboxx op uitnodiging van Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) de drie bureaus Studio Vruchtvlees uit BINK36, AMP uit Ateliercomplex de Besturing en Elastik. Concepts uit de Caballerofabriek hun vormgeving voor het nieuwe lokale bier voor de Binckhorst.
AMP werd met een grote meerderheid gekozen tot winnaar van de wedstrijd en krijgt nu de opdracht voor het ontwerpen van het etiket, bierviltje en andere gadgets voor het nieuwe bier. Zoals een jurylid omschreef: het sterke concept van AMP dat tot in het detail is doorgevoerd is het meest geworteld in de ziel van de Binckhorst.
Op 2 oktober wordt de Binckse Belofte tijdens de opening van het I’M BINCK festival 2013 voor het eerst geschonken.

Met het lokale bier willen de ondernemers uit de Binckhorst de bestaande kwaliteiten van dit robuuste bedrijventerrein waar veel creativiteit, ambacht en eigengereidheid te vinden zijn op een ludieke manier breed onder de aandacht brengen.

De jury bestond uit: Paul Pasman, Bierspeciaal Café De Paas, Victor de Vries, Repro van de Kamp, Peter Zuiderwijk, vormgever, Jeroen van Ditmarsch, brouwer KOMPAAN bier, Leo van Ruyven, de Lunchboxx, Sabrina Lindemann, kunstenaar/urban curator, Mobiel projectbureau OpTrek.

Meer info over Binckse Belofte: info@optrekbinckhorst.nl

Fotografie: Bart Benschop

Detail ontwerp Studio Vruchtvlees

Paul Pasman, jurylid

Detail ontwerp van Elastik.Concepts

De juryleden v.l.n.r. boven: Leo van Ruyven, Peter Zuiderwijk, onder: Jeroen van Ditmarsch en Paul Pasman

Ontwerp grafisch bureau AMP

De etiketten uit schuurpapier

Het bierkrat voor 24 flessen uit een oude pallet

Cadeauverpakking

De gelukkige winnaar!

Wedstrijd beste bieretiket

Geplaatst door redactie op 25 juli 2013

Lokaal bier gaat Haags bedrijventerrein op de kaart zetten.

Kun je de bestaande identiteit van de Binckhorst omzetten in een lokaal bier? Een bier dat de Binckhorst ook elders in Den Haag en het land gaat vertegenwoordigen en het gebied op een eigenwijze manier op de kaart gaat zetten?

Op dinsdag 30 juli presenteren de drie ontwerpbureaus Studio Vruchtvlees uit BINK36, AMP uit Ateliercomplex de Besturing en Elastik. Concepts uit de Caballerofabriek, allen gevestigd in de Binckhorst hun vormgeving voor het nieuwe bier. De winnaar van de wedstrijd krijgt de opdracht voor het ontwerpen van het etiket, bierviltje en andere gadgets. Het bier met de naam  Binckse Belofte wordt op woensdag 2 oktober tijdens de opening van het I’M BINCK festival 2013 voor het eerst geschonken en gepresenteerd!

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn en uw stem uit te brengen op het winnende bureau. Daarnaast zal er ook een jury aanwezig zijn met externe deskundigen o.a. uit de ontwerp, druk- en bierwereld.

Locatie: de Lunchboxx, Binckhorstlaan 143
Datum en Tijd:: 30 juli, 17.30 uur tot 19.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur)
Aanmelden: info@delunchboxx.nl of info@optrekbinckhorst.nl

Initiatiefnemer: Mobiel projectbureau OpTrek (Sabrina Lindemann) is een cultureel laboratorium voor interacties en onderzoek in stedelijke transformatiegebieden.Zij werkt sinds 2011  in de Haagse Binckhorst aan coöperatieve gebiedsontwikkeling, een manier van werken waarin de bestaande kwaliteiten en potenties van een plek uitgangspunt voor ontwikkeling zijn.

I'M BINCK netwerkbijeenkomst#4

Geplaatst door redactie op 24 juli 2013

Bent u ook nieuwsgierig welke bedrijven in de Binckhorst zitten en hoe u daarvan meer zou kunnen profiteren?

Op 3 juli 2013 vond de vierde I'M BINCK netwerkbijeenkomst plaats. Het doel van de bijeenkomsten is om elkaar beter te leren kennen en meer van elkaars kennis, diensten en producten gebruik te kunnen maken, zodat de lokale economie in het gebied versterkt wordt. Per avond presenteren max. vier verschillende bedrijven uit de Binckhorst zich. Aansluitend is er alle ruimte om tijdens een informele borrel verder te praten over het bestaande aanbod aan bedrijvigheid en de vele mogelijkheden daarvan. Wilt u ook een korte bedrijfspresentatie geven? Neem dan contact met ons op.

Onze speciale gasten op 3 juli waren:
Benny Laduk- Vuurrood Veiligheid is in Nederland, als het om bedrijfsveiligheid gaat, al een aantal jaar de specialist in maatwerk. We bieden een totaalpakket van diensten en opleidingen op het gebied van bedrijfsveiligheid aan. Voor meer informatie: www.vuurroodbv.nl
Silvie van Krimpen, DSO/Projectmanagement gemeente Den Haag) geeft een toelichting op de creatieve gemeentelijke impuls Particuliere Initiatieven Binckhorst (fase 1). Voor meer informatie: www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Initiatief-in-de-Binckhorst-wordt-beloond.htm
Mariska Mell (Ministerie van reVitalisering) en Sabrina Lindemann (Mobiel projectbureau OpTrek)
geven een korte toelichting op een speciaal Pop-Up ‘restaurant’ dat tijdens het I’M BINCK festival haar deuren gaat openen op de kade bij het bedrijfsverzamelgebouw de Besturing tegenover van de asfaltfabriek.

Volg dit initiatief ook op facebook: https://www.facebook.com/imbinck

Leo van Ruyven & Arlette van Dam, De Lunchboxx, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, Ben Spoelstra, Autoschadebedrijf Spoelstra, Sandro Bruti, Jero Papierwarenfabriek, Tiddo de Ruijter, meubelmaker (ateliercomplex de Besturing), Bas de Koning, Studio DUEL, Michiel Venne, Binckcubator.

Fotografie: Jonathan Roorda

Binckse Belofte naam van lokaal bier

Geplaatst door redactie op 24 juli 2013

Tijdens de I”M Binck ondernemersbijeenkomst#4 werd via en enquête door alle aanwezigen de naam van het nieuw te brouwen lokale bier voor de Binckhorst gekozen. Het nieuwe bier krijgt de naam Binckse Belofte, een bier waarvan genoten kan worden in de Binckhorst maar dat natuurlijk ook elders gedronken gaat worden.
Met het lokale bier willen de ondernemers de bestaande kwaliteiten van dit robuuste bedrijventerrein waar veel creativiteit, ambacht en eigengereidheid te vinden zijn op een ludieke manier breed onder de aandacht brengen.


Op 30 juli 2013 vindt in de Lunchboxx een ontwerpwedstrijd plaatst door drie vormgeverbureaus uit de Binckhorst. Wie ontwerpt het beste bier-etiket? Kies mee!

Meer weten: info@optrekbinckhorst.nl

Fotografie: Jonathan Roorda

Binckhorst krijgt eigen bier

Geplaatst door redactie op 25 juni 2013

Hoe smaakt de Binckhorst? Kun je de bestaande identiteit van het Haagse bedrijventerrein omzetten in een lokaal bier? Een bier dat de Binckhorst ook elders in Den Haag en het land gaat vertegenwoordigen en het gebied op een eigenwijze manier op de kaart gaat zetten?

Een groep ondernemers uit de Binckhorst werkt op dit moment samen met de brouwers Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch van het Haagse KOMPAAN bier aan het profiel van het nieuw te brouwen Binck-Bier. Het profiel dat afgeleid is van geuren, smaken, kleuren en tactiele eigenschappen van het gebied vormt de basis voor het recept dat de brouwers in de komende maanden gaan gebruiken om het bier te gaan brouwen. Het nieuwe Binck-Bier zal net op tijd klaar zijn om tijdens de tweede editie van het I’M BINCK festival in oktober 2013 voor het eerst geschonken te kunnen worden. Een bier waarvan genoten kan worden in de Binckhorst maar dat natuurlijk ook elders gedronken gaat worden.

Op 24 juni werd in deLunchboxx gesproken over de eigenschappen en identiteit van de Binckhorst en de wijze waarop die opgenomen kan worden in de smaak van het bier. Het proeven van verschillende soorten bier mocht natuurlijk niet missen...

Het Binck-Bier is een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek en wordt ontwikkeld in samenwerking met ondernemers uit de Binckhorst en de brouwers van het Kompaan Bier.

Fotografie: Sabrina Lindemann


Bouwplannen Repro van de Kamp

Geplaatst door redactie op 8 juni 2013

Peter van de Kamp van het grafisch bedrijf Repro- Van de Kamp wil twee woontorens bouwen voor ongeveer 800 jongeren en studenten. De 70 meter hoge torens moeten komen op de plek van zijn bedrijf. Van de Kamp kan op deze manier de verplaatsing van zijn bedrijf naar een grotere locatie financieren. De gemeente Den Haag wil de Binckhorst al jarenlang aanpakken en veranderen van een bedrijventerrein in een stadswijk met woningen. Maar door de economische crisis heeft de gemeente ontwikkelingen in dit gebied in de ijskast gezet. Het initiatief voor bouwprojecten is bij de markt gelegd.
Van de Kamp heeft deze ruimte aangegrepen om zelf iets te doen. ‘De Binckhorst gaat langzaam maar zeker achteruit. Ik vind dat je dan niet achterover moet leunen maar zelf iets moet doen. Daarom ben ik begonnen met het zoeken van partners voor dit plan. Dat is gelukt. Samen met bouwbedrijf Van Wijnen en drie geïnteresseerde financiers hebben we het plan voor de woontorens uitgewerkt.’ Het bouwplan kost 80 miljoen euro.
(Bron tekst omroep west)
Voor meer info zie:  Omroep West

BLF bijeenkomst bij AutoBinck

Geplaatst door redactie op 8 juni 2013

Op woensdag 12 juni vindt de BLF bijeenkomst om 17.00 uur bij AutoBinck plaats.

In de vooraankondiging hebben wij gemeld dat deze bijeenkomst zou worden gecombineerd met de Haringparty. Maar er zijn nog geen haringen!!!, maar wel hele lekkere suhsi’s en meer....... De bijeenkomst gaat dan ook gewoon door, bij AutoBinck.

Projectleider Rotterdamsebaan, Paul Janssen, zal op de bijeenkomst aanwezig zijn. Op weg naar de realisatie van de Rotterdamsebaan is een goede voorbereiding van groot belang. Bij een omvangrijk project als de Rotterdamsebaan is het goed gebruik om een zogenaamde begeleidings-commissie in te stellen. Zo’n commissie fungeert vooraf en tijdens de bouw van de Rotterdamsebaan als gesprekspartner van de projectorganisatie. De begeleidingscommissie voor de Rotterdamsebaan bestaat uit vertegenwoordigers van ondernemers uit het gebied waar het project plaatsvindt en is de oren en ogen van de omgeving.

Een bijeenkomst om niet te missen!

Aanvang 17.00 uur bij AutoBinck, Binckhorstlaan 318. Aanmelden; info@bblf.nl

I'M BINCK netwerkbijeenkomst#3

Geplaatst door I'M BINCK netwerkbijeenkomst#3 op 7 juni 2013

Bent u ook nieuwsgierig welke bedrijven in de Binckhorst zitten en hoe u daarvan meer zou kunnen profiteren?

Op 5 juni 2013 vond vanaf 17:30 uur de derde I'M BINCK netwerkbijeenkomst plaats. 50 ondernemers hebben weer met veel enthousiasme deelgenomen. Het doel van deze bijeenkomsten is om elkaar beter te leren kennen en meer van elkaars kennis, diensten en producten gebruik te kunnen maken, zodat de lokale economie in het gebied versterkt wordt. Per avond presenteren max. vier verschillende bedrijven uit de Binckhorst zich. Aansluitend is er alle ruimte om tijdens een informele borrel verder te praten over het bestaande aanbod aan bedrijvigheid en de vele mogelijkheden daarvan.

Onze speciale gasten op 5 juni waren:
Werkgeversservicepunt door Andrea Kiekens
De gemeente Den Haag heeft één loket voor werkgevers die personeel zoeken: het Werkgeversservicepunt Den Haag.
www.werkgeversservicepuntdenhaag.nl
Repro- van de Kamp door Victor de Vries
De specialist voor al uw repro werk. Een professionele partner voor o.a printen, plotten, kopiëren, lamineren en scannen.
www.reprovandekamp.nl
Jeroen Funke - Striptekenaar / illustrator
www.lamelos.nl

De volgende bijeenkomst is op 3 juli vanaf 17.30 uur. Wilt u ook een korte bedrijfspresentatie geven? Neem dan contact met ons op!        Leo van Ruyven: info@delunchboxx.nl of Sabrina Lindemann: info@optrekbinckhorst.nl

Initiatiefnemers:
Leo van Ruyven & Arlette van Dam, De Lunchboxx, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, Ben Spoelstra, Autoschadebedrijf Spoelstra, Sandro Bruti, Jero Papierwarenfabriek, Tiddo de Ruijter, meubelmaker (ateliercomplex de Besturing), Bas de Koning, Studio DUEL, Michiel Venne, Binckcubator

Met dank voor hun bijdrage: Geelkerken Linskens Advocaten en Repro van de Kamp

I'M BINCK netwerkbijeenkomst#2

Geplaatst door redactie op 8 mei 2013

Bent u ook nieuwsgierig wat er nog allemaal voor bedrijven in de Binckhorst zitten en hoe u daarvan meer zou kunnen profiteren?

Op 8 mei 2013 vond in de Lunchboxx aan de Binckhorstlaan 143 de derde I’M BINCK netwerkbijeenkomst plaats met het doel elkaar beter te leren kennen en meer van elkaars kennis, diensten en producten gebruik te kunnen maken zodat de lokale economie in het gebied versterkt wordt. Per avond presenteren zich max. vier verschillende bedrijven uit de Binckhorst en laten zien waar zij goed in zijn. Aansluitend is alle ruimte om tijdens een informele borrel verder te praten over het bestaande aanbod aan bedrijvigheid en de vele mogelijkheden daarvan.

Onze speciale gasten op 8 mei:
Coen Verhaegh, Geelkerken Linskens Advocaten
Arjan van Duivenboden, TeamLogic IT
Geanne Welles, Textile Designer

Wilt u ook een korte bedrijfspresentatie geven? Neemt u dan met ons contact op. Contact: Leo van Ruyven info@delunchboxx.nl, Sabrina Lindemann info@optrekbinckhorst.nl

Initiatiefnemers:
Leo van Ruyven & Arlette van Dam, De Lunchboxx, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, Ben Spoelstra, Autoschadebedrijf Spoelstra, Sandro Bruti, Jero Papierwarenfabriek
Tiddo de Ruijter, meubelmaker (ateliercomplex de Besturing), Bas de Koning, Studio DUEL, Michiel Venne, Binckcubator

Met dank voor hun bijdrage: Geelkerken Linskens Advocaten, Fotografie: Martijn van Dam

Besturings-Fest

Geplaatst door redactie op 3 mei 2013

Zaterdag 25 mei 2013  vond het allereerste BesturingsFest plaats met 700 gasten!

Ook 3voor12 Den Haag was aanwezig bij het BesturingsFest!: Ateliercomplex De Besturing kan terugkijken op een koude maar geslaagde eerste editie. 'Zaterdag 25 mei vond het Besturingsfest plaats: de eerste editie van een zelfgeorganiseerd festival van Haags ateliercomplex De Besturing. Het druilerige weer en de Spartaanse faciliteiten op het gebied van licht, geluid en verwarming vormden op deze locatie een uitdaging, maar het Besturingsfest excelleerde op een aantal andere gebieden: uitstekende koek en zopie, een kunstmarkt, goede sfeer en een programmering die een fietstochtje naar de Binckhaven meer dan de moeite waard maakten.'

Klik hier om het hele artikel te lezen.
Kijk voor meer informatie en het programma op https://www.facebook.com/events/351181184996909/?fref=ts

 

Nieuwe gevel De Besturing

Geplaatst door redactie op 2 mei 2013

Ateliercomplex De Besturing heeft sinds mei 2013 een nieuwe gevel.
De Besturing is een culturele broedplaats in de Saturnusstraat (tegenover de Caballerofabriek) die werkruimte biedt aan 30 ontwerpers, culturele en ambachtelijke ondernemers en kunstenaars en die met twee grote projectruimtes een grote rol speelt in de Haagse culturele sector en daarbuiten.
Nu die grootschalige ontwikkelingen in de Binckhorst van de baan zijn (behalve de bouw van de Rotterdamse Baan) liggen er kansen om het gebouw in eigen beheer te ontwikkelen. De gebruikers van De Besturing zijn al geruime tijd bezig een eigen plan te ontwikkelen hoe De Besturing een duurzame rol in het gebied en de stad Den Haag kan blijven spelen en mee kan gaan in een gebied in ontwikkeling.

Het vergroten van de zichtbaarheid met een nieuwe gevel en huisstijl ontworpen door AMP grafische vormgeving is de eerste stap van deze plannen.

Eerste I'M BINCK netwerkbijeenkomst goed bezocht!

Geplaatst door redactie op 6 april 2013

Op 27 maart vond in de Lunchboxx aan de Binckhorstlaan 143 de eerste I’M BINCK netwerkbijeenkomst plaats, een bijeenkomst voor en door ondernemers uit de Binckhorst met het doel de lokale economie in het gebied te versterken door het lokale productie -en dienstennetwerk voor elkaar toegankelijker te maken. 55 ondernemers namen deel aan deze eerste bijeenkomst!

Bent u ook nieuwsgierig wat er nog allemaal voor bedrijven in de Binckhorst zitten en hoe u daarvan zou kunnen profiteren? Kom dan op woensdag 8 mei 2013 naar de Lunchboxx.
Initiatiefnemers:
Leo van Ryuven en Arlette van Dam, De Lunchboxx, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, Ben Spoelstra, Autoschabedrijf Spoelstra, Sandro Bruti, Jeropapierwarenfabriek, Tiddo de Ruijter, meubelmaker (ateliercomplex de Besturing), Bas de Koning, Studio DUEL, Michiel Venne, APPM

Gastheer Leo van Ruyven van de Lunchboxx verwelkomt de gasten

De Binckhorst in beweging

Geplaatst door admin op 23 maart 2013

Hoe de Binckhorst er in de toekomst uit komt te zien, weten we niet. Dat er in het gebied veel gaat veranderen is zeker. De komst van de Rotterdamsebaan zal het beeld van de Binckhorst veranderen, kansen bieden en veel nieuwe ontwikkelingen mogelijk maken.
Met deze nieuwsbrief wil de Gemeente Den Haag graag laten zien dat er al van alles gebeurt en staat te gebeuren in de Binckhorst.

Sommige initiatieven staan alleen nog op papier, andere zijn al buiten zichtbaar. Er is een parkeergarage gebouwd bij het KPN-gebouw, er is een prachtig boek geschreven over de Binckhorst, het eerste I’m Binck Festival heeft plaatsgevonden, een kantoorgebouw wordt getransformeerd tot woningen, de roeivereniging Laak gaat verbouwen en er wordt een feestzaal gerealiseerd. En er is vanuit de gemeente budget beschikbaar om kleinschalige, creatieve particuliere initiatieven voor een project of een activiteit te ondersteunen.

Lees hierover in de nieuwsbrief over de Binckhorst, download de pdf.

Kick-off tweede editie I'M BINCK festival

Geplaatst door redactie op 22 maart 2013

Op 19 maart 2013 vond in de kantine van BinkVijfHoog de kick-off van de tweede editie van het I’M BINCK festival 2013 dat in het najaar van 2013 plaats zal gaan vinden.
Afgelopen oktober heeft de Binckhorst gebruist van creativiteit en activiteiten. In totaal hebben 14.356 bezoekers deelgenomen aan het diverse programma van de eerste editie van het festival. Een bezoekersaantal voor een startend festival om trots op te zijn! Het I’M BINCK festival heeft tot doel de bestaande rijkdom aan ondernemerschap, ambacht, creativiteit en cultuur die in de Binckhorst te vinden is op de kaart te zetten en zichtbaar te maken voor een breed publiek.

Tijdens de kick-off werden nieuwe ideeën besproken zoals het opnemen van bijvoorbeeld sportactiviteiten in het programma of rondleidingen naar het industriële erfgoed dat in de Binckhorst te vinden is. Maar er zijn zeker nog veel meer ideeën te verzamelen.

Heb jij een idee of heb je al plannen voor een activiteit in oktober die deel kunnen zijn van het festival in 2013? Mail dan naar redactie@imbinck.nl !
 

Uitnodiging eerste I'M BINCK netwerkbijeenkomst

Geplaatst door redactie op 22 maart 2013

Netwerkborrel voor ondernemers uit de Binckhorst

Hoe kunnen we het lokale productie -en dienstennetwerk voor elkaar zichtbaarder en toegankelijker maken zodat we meer van elkaars kennis, diensten en producten gebruik kunnen maken?

Op 27 maart vindt vanaf 17.00 uur (inloop) 17.30 uur begin programma tot 19.30 uur in de Lunchboxx aan de Binckhorstlaan 143 de eerste I’M BINCK netwerkbijeenkomst plaats, een bijeenkomst voor en door ondernemers uit de Binckhorst met het doel de lokale economie in het gebied te versterken.
We vragen per avond drie heel verschillende bedrijven uit de Binckhorst om zich kort te presenteren en te laten zien waar zij goed in zijn. Aansluitend is alle ruimte om tijdens een informele borrel met muziek verder te praten over het bestaande aanbod aan bedrijvigheid en de vele mogelijkheden daarvan.
In verband met het treffen van de nodige voorbereidingen stellen wij het zeer op prijs als u uw komst van te voren aangeeft via info@delunchboxx.nl Locatiegegevens: De Lunchboxx –Binckhorstlaan 143 - Den Haag

We hopen u te ontmoeten bij de eerste I’M BINCK netwerkbijeenkomst!
Met vriendelijke groet,
Leo van Ryuven, De Lunchboxx, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, Ben Spoelstra, Autoschabedrijf Spoelstra, Sandro Bruti, Jeropapierwarenfabriek, Tiddo de Ruijter, meubelmaker (ateliercomplex de Besturing), Bas de Koning, Studio DUEL, Michiel Venne, APPM

Timmerfabriek in de Komeetweg, Binckhorst, foto: Corine Keus

The Hague Mobile Academy geopend

Geplaatst door I'm Binck redactie op 15 februari 2013

Op maandag 4 februari opende Sharewire en de gemeente Den Haag officieel de The Hague Mobile Academy. De projectgroep is direct van start gegaan. De studenten krijgen 3 maanden de tijd om een app te ontwikkelen die jongeren op de hoogte brengt van activiteiten in Den Haag.

The Hague Mobile Academy heeft geen winstoogmerk. De stichting levert een bijdrage aan het innovatieve karakter van Den Haag en maakt zich hard voor talent- en kennisontwikkeling.

Sharewire en The Hague Mobile Academy zijn te vinden in het Bink36 gebouw aan de Binckhorstlaan. 

Zinderende boksgala aan het einde van het I'M BINCK festival

Geplaatst door redactie op 4 november 2012

Met een zinderende boksgala in ateliercomplex De Besturing sloot op 3 november het I’M BINCK festival succesvol af. Voor de vijfde keer organiseerde de Haagse Directe het Food Fight Music All Night boksen muziek, dansen en lekker eten in de Binckhorst. Veel meer dan een paar  wedstrijdjes, een all round evenement met heel divers publiek waar velen al weken van te voren naar uitkeken en dat op de dag zelf totaal uitverkocht was.

Het team van het I’M BINCK festival dankt alle deelnemers voor hun inzet. We kijken uit naar de volgende editie in 2013!!

Axel Lemmens, Bonny van der Burg, Sabrina Lindemann, Marianne Volleberg, Hederik van der Kolk en Bas de Koning


Drukbezochte opening I'M BINCK FESTIVAL

Geplaatst door redactie op 5 oktober 2012

Woensdagavond 3 oktober opende de Haagse wethouder Henk Kool (sociale zaken, werkgelegenheid en economie en stadsdeelwethouder van Laak) de eerste editie van het I’M BINCK Festival in een volle zaal in de Fokkerterminal in Den Haag.

Kool benadrukte de mogelijkheden van gebiedsontwikkeling in tijden van crisis. Publicist/filosoof Bram Esser verwoordde de mogelijkheden door te stellen dat er slechts twee ontsnappingsplekken zijn in de stad Den Haag: De Binckhorst en de zee.
Hij overhandigde een rubberen baksteen aan de wethouder als symbool voor het leggen van een gemeenschappelijk fundament en meer flexibiliteit in de nieuwe manier om de Binckhorst te ontwikkelen.
Het festival I’M BINCK beoogt de bestaande rijkdom aan ondernemerschap, ambacht, creativiteit en cultuur te laten zien die nu al aanwezig is in de Binckhorst. Tot 3 november laat het gebied zich tot in haar poriën zien, met een rijke verzameling activiteiten die de Binckhorst in al haar facetten en potentie aan een breed publiek uit de stad en daarbuiten laat zien. Het publiek kan kiezen uit een veelheid aan activiteiten waarbij het beleven van de Binckhorst tot uitdrukking komt.

Kijk voor meer informatie over het programma op de agenda van deze site of print de pdf uit die je vindt onder de knop festival.

Voor een impressie van de opening bekijk het filmpje van CINEAC

Initiatiefnemers
Axel Lemmens, ARTI kunstbeurs, Ben Spoelstra, Autoschadebedrijf Spoelstra, Bonny van Burg, BinckVijf Hoog, Nancy Verkooijen, Caballerofabriek, Sandro Bruti, Jero Papierfabriek, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, Tiddo de Ruijter, De Besturing, Wilma Marijnissen, scenograaf/beeldend kunstenaar

Projectorganisatie:
Coördinatie: Axel Lemmens, ARTI kunstbeurs, axel@artikprojecten.nl, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, info@optrekbinckhorst.nl | PR & marketing: Marianne Volleberg: festival@imbinck.nl, 06 25493552 | Communicatiestrategie en vormgeving: Studio DUEL, Hederik Kolk en Bas de Koning

Financieel ondersteund door:
Gemeente Den Haag, BLF bedrijvenvereniging, Urbanisator,
Sponsoring: Drukkerij Ando, Repro van der Kamp

Publiek in de Fokker Terminal, opening I'M BINCK festival

Bram Esser, schrijver en filosoof tijdens de openingsspeech

wethouder Henk Kool

Netwerkborrel#4

Geplaatst door redactie op 26 september 2012

Op 26 september 2012 vond de vierde netwerkborrel in de Binckhorst plaats in het Ateliercomplex De Besturing, Saturnusstraat 91. Deze keer werd de netwerkborrel in samenwerking met de Urbanisator Binckhaven georganiseerd. De Urbanisator Binckhaven is een collectief van grond- en vastgoedeigenaren dat, ondersteund door de gemeente Den Haag, de Binckhaven in de Haagse Binckhorst weer tot bloei wil brengen.

Sjoerd Feenstra (Urhahn Urban Design) en Michiel Venne (APPM) gaven een toelichting op het initiatief en de plannen tot nu toe en wisselden tijdens de netwerkborrel van gedachten over de kansen in de Binckhaven.

Verder waren er presentaties van :
De Zeekadetten door Daniëll Blok (scouting op het water)
De Zeekadetten liggen al jaren voor de meeste mensen bijna onzichtbaar aan de kade van de Binckhaven. Sinds enkele jaren zijn zij buren van De Besturing. Een korte presentatie over hun huidig werk en geschiedenis.
Marlies van der Linden, Studio Tilia over de Haagse Binckjes
I’M BINCK Festival door Sabrina Lindemann
Een korte toelichting op het festival dat van 3 oktober tot 3 november plaats gaat vinden in de Binckhorst.


Daniell Blok verteld over de geschiedenis en missie van de Zeekadetten

I'M BINCK festival, van kunst tot boksen tot het maken van de stad

Geplaatst door redactie op 20 september 2012

3 oktober tot 3 november 2012

Opening 3 oktober om 17.00 uur in de Fokker Terminal door wethouder H. Kool. Reserveren noodzakelijk en mogelijk tot 29 september bij Marianne Volleberg: festival@imbinck.nl

Van 3 oktober tot en met 3 november 2012 vindt in het Haagse bedrijventerrein de Binckhorst het I’M BINCK festival plaats. Dit festival heeft tot doel om de bestaande waarde en de grote rijkdom aan ondernemerschap, ambacht, creativiteit en cultuur die in dit gebied aanwezig is te laten zien en ervaren.
Het programma van I’M BINCK verzameld bestaande activiteiten, projecten en initiatieven van uiteenlopende bedrijven, organisaties en instellingen die allen plaatsvinden in de periode oktober en begin november 2012. Op die manier is een bijzonder programma samengesteld van een business day in de Caballerofabriek, ARTI12 een kunstbeurs in de Fokker Terminal, theater bij BINK VIJF HOOG, het Komeetfeest, een boksgala in ateliercomplex de Besturing, een debat over nieuwe manieren van gebiedsontwikkeling en de toekomst van de Binckhorst (Binckcafé/ Haagse Havens), jazzconcerten en nog veel meer.

Door het gebied te benoemen en zichtbaar te maken als dé plek voor ondernemerschap, ambacht, creativiteit en cultuur wordt de Binckhorst voor een breed publiek op de kaart gezet.

Bekijk het hele programma op je smartphone met m.twoppy.com/IMBINCKFESTIVAL
Like & Share:

Initiatiefnemers
Axel Lemmens, ARTI kunstbeurs, Ben Spoelstra, Autoschadebedrijf Spoelstra, Bonny van Burg, BinckVijf Hoog, Nancy Verkooijen, Caballerofabriek, Sandro Bruti, Jero Papierfabriek, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, Tiddo de Ruijter, De Besturing, Wilma Marijnissen, scenograaf/beeldend  kunstenaar

Projectorganisatie:
Coördinatie: Axel Lemmens, ARTI kunstbeurs, axel@artikprojecten.nl, Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek, info@optrekbinckhorst.nl |
PR & marketing: Marianne Volleberg: festival@imbinck.nl, 06 25493552 |  Communicatiestrategie en vormgeving: Studio DUEL, Hederik Kolk en Bas de Koning

Financieel ondersteund door:
Gemeente Den Haag, BLF bedrijvenvereniging, Urbanisator

Sponsoring:
Drukkerij Ando, Repro van der Kamp, Colorworks

Noisefestival, ateliercomplex De Besturing, 2007

fabriek sandroSandro Bruti van Jero papier in zijn fabriek tijdens een presentatie, 2012

Droomhuis of perfecte werkplek op de Binckhorst

Geplaatst door redactie op 17 september 2012

Een droomhuis of perfecte werkplek op een steenworp van het centrum van Den Haag. Dit is binnenkort voor iedereen bereikbaar.
Aan de Junostraat komen in het voormalige asielzoekerscentrum ‘kluskavels' voor particulieren beschikbaar. "Het pand zou gesloopt worden om plek te maken voor nieuwbouw", zegt wethouder Peter Smit (Binckhorst). "Maar nu deze ontwikkeling niet meer aan de orde is, gaan we het geschikt maken voor woon- en werkruimte. In 2013 willen we casco ‘kluskavels' aanbieden aan particulieren. Je bepaalt zelf het aantal vierkante meters, die relatief goedkoop zullen zijn. En het mooiste is dat iedereen zelf de indeling en inrichting ervan bedenkt. Een droomhuis aan het water, op 10 minuten fietsen van het centrum van Den Haag, komt nu voor velen binnen handbereik."

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, wordt een groot deel van de boekwaarde van het pand aan de Junostraat afgeschreven. Hiervoor is 5,4 miljoen euro gereserveerd. Daarnaast is de gemeente bezig met een inhaalslag voor wat betreft het onderhoud van gemeentelijk vastgoed op de Binckhorst. Voor de komende vijf jaar is hiervoor een bedrag van 9,2 miljoen euro beschikbaar. Het gaat om panden aan bijvoorbeeld de Orionstraat, de Komeetweg en de Pegasusstraat. De panden aan de Pegasusstraat worden volledig gerenoveerd. Smit: "De wachtlijst voor de Caballerofabriek laat zien dat er nog steeds veel vraag is naar flexibele, betaalbare ruimtes voor kleine creatieve bedrijven. Daarom gaan we de panden aan de Pegasusstraat ontwikkelen tot een Caballerofabriek-‘light' met kantoorruimtes maar ook bijvoorbeeld ateliers en oefenruimtes."

De gemeente Den Haag investeert zo circa 15 miljoen euro in ontwikkeling en onderhoud van vastgoed op de Binckhorst. Het gaat om panden die eerder zijn aangekocht met het oog op strategische ontwikkeling van bedrijventerrein de Binckhorst. Smit: "Het masterplan voor de Binckhorst is eind 2011 ingetrokken. We zijn nu volop aan de slag om de gemeentelijke panden aantrekkelijk te houden, en daarmee de Binckhorst te blijven onderscheiden in de huidige markt."

Bron: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/actueel/to/Droomhuis-of-perfecte-werkplek-op-de-Binckhorst.htm

Parade van mobiele kiosken

Geplaatst door redactie op 11 juni 2012

Op vrijdag 15 juni van 11 tot 14 uur kunnen ondernemers en publiek de eerste resultaten van het praktijkonderzoek van de Mobiele Kiosk van Cascoland beleven. Vanaf 11 uur rijden mobiele kiosken - van de ‘ouderwetse’ haringkar en de melkboer, tot de moderne koffiebakfiets en de Cascoland Mobiele Kiosk – een route door de Binckhorst. Van 12 tot 14 uur vindt een lunch plaats aan de Polluxstraat, m.m.v. (onder voorbehoud) Pardis Sandwich, Koraal Vishandel, snackbar de Trekvliet, Jero papier, Hebbes Kringloop, HBB buurtserviceteam, Dopmeijer, Bakkie Plør.

In het kader van de Hybride Kiosk, een project binnen het programma Haagse Havens, is kunstenaarsorganisatie Cascoland (Fiona de Bell en Carina de Wit) sinds midden mei bezig met een praktijkonderzoek op locatie. Zij reisden in de afgelopen maand met hun eigen Mobiele Kiosk door de Binckhorst en streken op verschillende plekken neer. Naar aanleiding van ontmoetingen met voorbijgangers en ondernemers brachten ze in kaart welke functies of invullingen van een kiosk in de Binckhorst gewenst zijn. Welke voorzieningen zijn interessant om de ondernemers naar de openbare ruimte te trekken?

Iedereen die wat meer reuring wil in de Binckhorst is van harte welkom!

Leo van Ruijven van de Lunchboxx


 Heerlijke Cupcakes van Cuppies

Lunch bij Ben Spoelstra

Urbanisator aan de slag in Binckhavengebied

Geplaatst door redactie op 7 juni 2012

APPM en Urhahn Urban Design werken in het Binckhavengebied met eigenaren, gemeente en enthousiaste betrokkenen aan de ontwikkeling van dit deel van de Binckhorst.
Het Binckhavengebied bestrijkt het deel van de Binckhorst dat wordt begrensd door de Regulusweg met de grote, deels leegstaande kantoren, aan de ene kant en de Caballerofabriek aan de andere kant. Het is een gebied met enorme kansen om geleidelijk te komen tot een meer levendig en gemengd stedelijk gebied. Een aantal grote vastgoedeigenaren en de gemeente Den Haag hebben nu besloten om in een gezamenlijke aanpak met de Urbanisator aan de slag te gaan om de problemen te lijf te gaan en kansen te pakken. Deze aanpak is het resultaat van twee gerichte bijeenkomsten om tot een gedeelde probleemstelling en oplossingsrichting te komen en te ontdekken of er een gedeelde urgentie is.
De aanpak rust op een aantal pijlers:
• Een gezamenlijk en wervend perspectief op de toekomst
• Het aantrekken van gedurfd ondernemerschap en slim programmeren
• Aantrekkelijker maken van de buitenruimte
• Inzet en lobby op structurele verbetering van de bereikbaarheid
• Gerichte communicatie en marketing

Tijdens de Provada op 5 juni is de samenwerking officieel bekrachtigd.

Meer info over de Urbanisator:
www.urbanisator.nl


 

Mobiele kiosk op pad in de Binckhorst

Geplaatst door redactie op 6 juni 2012

Onlangs is kunstenaarsorganisatie Cascoland (Fiona de Bell en Carina de Wit) als onderdeel van het project Haagse Havens gestart met en onderzoek naar mogelijke gebruiksvormen van een (hybride) kiosk in de Binckhorst. Zij reizen met hun Mobiele Kiosk sinds midden mei t/m juni door de Binckhorst en strijken op verschillende plekken neer waar zij de ontmoeting met voorbijgangers en ondernemers opzoeken die informatie leveren over gewenste functies of invullingen van de kiosk. Tot nu toe werd er door passanten gevraagd om meer reuring in de Binckhorst, het installeren van meerdere kiosken met een gevarieerd aanbod en het creëren van bewustwording over de potentie van de Binckhorst. ‘Doe wat, creëer een ontmoetingsplek, organiseer bijvoorbeeld wekelijks een Binckhorst Vrijdagmiddagborrel!’

Op vrijdag 15 juni wordt hun onderzoek afgerond. Meer informatie over deze dag volgt spoedig.


 

Budget Binckhorst

Geplaatst door redactie op 4 juni 2012

“Meer liefde voor de Binckhorst” Martijn Bordewijk D66

Tijdens de raadvergadering 22 december 2011 is de nieuwe gebiedsaanspraak voor de Binckhorst goedgekeurd wat een verschuiving betekend van een enorm masterplan naar een kleinschaliger gebiedsaanpak. Met de toekenning van de motie van D66 komen er 2 miljoen voor particuliere initiatieven die passen binnen de beoogde organische ontwikkeling vh gebied. Belangrijk is volgende D66 een direct aanspreekpunt dat ideeën verbindt, de weg wijst en snel duidelijkheid over haalbaarheid van initiatieven verschaft. Dus geen enorm bureau met overhead, maar een “verbindingsofficier Binck”.
De gemeentelijke inzet is nodig om bestaande ondernemers, activiteiten en waardevolle locaties in dit gebied zoveel mogelijk te behouden en hun betekenis te vergroten. Daarom is het belangrijk om snel en adequaat te kunnen reageren op nieuwe particuliere initiatieven zodat geen kansen verloren gaan en voorkomen wordt dat er stilstand in de rest van het gebied ontstaat.

Voor meer info over aangenomen motie:
d66denhaag.nl/news/item/dankzij_d66_extra_stimulans_voor_de_binckhorst/394

Download de pdf hier!

Heb jij een onderbouwd idee/initiatief/plan?

Meld je bij de “verbindingsofficier” Binckhorst,
De gebiedsmanager Laurens Cramer van de gemeente DH:

070-3534687
06-55781022
laurens.cramer@denhaag.nl

Inspraak Rotterdamsebaan

Geplaatst door Sabrina Lindemann op 24 mei 2012

De colleges van B&W van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk geven de Notitie Reikwijdte en Detailniveau Rotterdamsebaan vrij voor de inspraak. De inspraakperiode loopt van vrijdag 25 mei tot en met vrijdag 6 juli 2012. Tijdens de inspraak worden twee informatieavonden gehouden, op maandag 11 juni a.s. in Leidschendam-Voorburg en op woensdag 20 juni a.s. in Den Haag.

Meer info: http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Notitie-Reikwijdte-en-Detailniveau-Rotterdamsebaan-in-de-inspraak.htm

 

WOESTE GROND: van intellectueel tot autosloper diep ontroerd

Geplaatst door Wilma Marijnissen op 19 mei 2012

Op 11,12 en 13 mei 2012 was in de Binckhorst WOESTE GROND te zien, een theatervoorstelling op voormalig terrein van autodemontagebedrijf HEJA aan de Komeetweg. WOESTE GROND is een studie in woord, beeld, muziek en beweging over de liefde voor de autosloop, de mooiste landjes van de Binckhorst… een ode aan de familie-bedrijfjes van de Binckhorst.
Deze productie van scenograaf / beeldend kunstenaar Wilma Marijnissen i.s.m. onder ander Bram Hoogervorst en Geer Schreve, Roeland Drost, Noa Eyl en Andort Horvath was een typische Binckhorst-productie in inhoud en vorm door de bijzondere samenwerking met de locale ondernemers.
Na de voorstelling werd er met de makers flink nagepraat onder het genot van een pastaatje en een glas wijn van Sandro Bruti (Jero Papier) en Bas Stoop.

Deze Marijnissen-productie is tot stand gekomen met giften van vrienden en bekenden, ARN recycling, constructiebedrijf Bouwlas, DSO Gemeente Den Haag/Binckhorst, Reyn Snouckaert van Schauburg, autoschadebedrijf Den Elzen en vakkundige ondersteuning van diverse Binckhorst-bedrijfjes.

Open Dag in ateliercomplex de Besturing

Geplaatst door Sabrina Lindemann op 12 mei 2012

Op 12 mei vond de 5e Open Dag van de Besturing plaats. In het pand  werken 28 ambachtelijke/creatieve ondernemers die de deuren van hun werkruimtes open gingen zetten voor publiek. Er was muziek, eten en drinken, er was bezoek .  .  . de sfeer was goed - wat wil een mens nog meer! De vloertekening van grafisch buro AMP creëerde een nieuwe look van de loods en de Haagse Binckjes  van Marlies van der Linden (Studio Tilia) deden het erg goed in de grote hal als bar, ruimte voor de Dj en keuken.

Meer info De Besturing
http://www.debesturing.nl/
http://www.haagsebinckjes.nl/


 

Lente netwerkborrel in De Besturing

Geplaatst door Sabrina Lindemann op 28 april 2012

Geslaagde bijeenkomst!

Op dinsdag 24 april 2012 vond er in Ateliercomplex De Besturing de derde netwerkborrel in de Binkchorst plaats. Onder het genot van een heerlijke pizza, gebakken op de PIZZABAKFIETS, en een drankje kwamen diverse ondernemers die betrokkene zijn bij de ontwikkelingen in de Binckhorst in een informele setting bij elkaar om elkaar beter te leren kennen, op de hoogde van elkaars activiteiten te zijn en uit te wisselen.
 Tijd: 17.00-20.00 uur
Locatie: Ateliecomplex De Besturing, Saturnusstraat 91

17.00 -17.45 inloop en pizzabakken/eten
17.45- 18.00 welkom door:
Sabrina Lindemann, Mobiel projectbureau OpTrek en
Tiddo de Ruiter, Ateliercomplex De Besturing

18.00-18.50 presentaties a 6 minuten:
Wilma Marijnissen (kunstenaar/theatervormgeefster) over haar voorstelling ‘Woeste Grond’ in mei 2012 in de Binckhorst.
Jaap Westbroek (wijkregisseur Laak Noord) over plannen Laakmolen Festival.
Francien van Westrenen (Stroom Den Haag) samen met Loes Verhaart  (gemeente Den Haag afd stedenbouw) over het project Haagse Havens en de presentatie daarvan op de Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam (IABR)
Hans Venhuizen (buro Venhuizen) over de plannen van Autonië, manifestatie rond de cultuur van de auto.
Roel Schoenmakers (kunstenaarsgroep Cascoland) over een actie met hun mobiele kiosk in de Binckhorst
Studio DUEL ism Sabrina Lindemann, lancering Binckhorst website/verzamelen agendapunten voor BinckAgenda.
Martijn Bordewijk (D66) toelichting op de aangenomenover motie: Budget voor de Binckhorst

18.50-20.00 Pizzabakken/eten + Borrel met Kees Schrijvers (PIZZABAKFIETS)

 

Haagse Havens op Internationale Architectuur Biennale Rotterdam

Geplaatst door Francien van Westrenen (Stroom Den Haag) op 28 april 2012

Datum: 20 april t/m 12 augustus 2012. Locatie: Nederlands Architectuurinstituut, Museumpark 25, Rotterdam

Te midden van 30 andere projecten, uit o.m. Rotterdam, Istanbul, Bordeaux en New York, presenteert Den Haag zich op de IABR met Haagse Havens en Erasmusveld Nuts. Beide projecten onderzoeken een alternatieve benadering voor stadsontwikkeling: zonder eindbeeld, vanuit de bestaande stad en in nieuwe samenwerkingsverbanden. Haagse Havens test in drie praktische case studies projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van Binckhorst en Laakhaven: in woningbouw, een publieke voorziening en een manifestatie over de cultuur van de auto.

Het project Haagse Havens is een initiatief van Stroom Den Haag en de afdeling stedenbouw van de gemeente Den Haag en wordt in samenwerking met Sabrina Lindemann (Mobiel Projectbureau OpTrek) en de afdeling ®MIT van de TU Delft ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie op ww.haagsehavens.cc

 

 

I'M Binck agenda online

Geplaatst door Bas de Koning op 21 maart 2012

Sabrina Lindemann (Mobiel projectbureau OpTrek) en grafisch ontwerp studio Duel hebben hun krachten gebundeld om het Haagse industrieterrein de Binckhorst meer op de kaart te zetten. Met financiële ondersteuning van de gemeente Den Haag en ondernemers uit het gebied ontwikkelden ze deze website.
De website dient als platvorm voor alles wat de Binckhorst te bieden heeft. Niet alleen culturele activiteiten worden opgenomen in de agenda, maar juist ook alle activiteiten op het gebied van vrije tijd, ondernemerschap en gebiedsontwikkeling. Organisatoren kunnen hun activiteiten kosteloos uploaden.
Naast de agenda activiteiten biedt deze website een bron van informatie over het gebied, de ondernemers en de bewoners. Door intensieve redactie zal de website altijd up-to-date zijn, dus we zien u graag terug!

 

IDFTM #3

Geplaatst door Hangar36 op 21 maart 2012

Grafische ontwerpstudio Duel, creatieve broedplaats Hangar36, Janneke Boerman en Arthur Tolsma bundelen hun krachten voor een serie prikkelende lezingen en debatten over de toekomst van design. Het derde evenement uit deze serie, getiteld “The Freedom of the Consumer”, vindt plaats op vrijdag 13 april van 16:30 tot 21:00 uur.

Na afloop van een gepeperd debat kunnen de hongerige magen worden gestild met een versbereide paella. Minimaal net zo gekruid als het debat. Vrijdag de dertiende of niet, reserveer snel op hangar36.nl/idftm of check Facebook, Linkedin en Twitter!


 

Haagse Havens, een nieuwe manier van stad maken

Geplaatst door Sabrina Lindemann op 6 maart 2012

'Haagse Havens' presenteert de stad als laboratorium voor het onderzoeken, uitvinden, ontwikkelen en testen van een nieuwe manier van stad maken.

'Haagse Havens' draait om drie case studies over een specifieke opgave: Autonië over het verbinden van de culturele identiteit van het gebied (die grotendeels door de auto bepaald wordt) met de toekomstige ontwikkeling; Hybride Kiosk over het creëren en benutten van publieke voorzieningen als katalysator voor de openbare ruimte; Case Study House over ruimte voor ‘wild wonen' tussen industrie, hinderwet en milieucirkel.

 'Haagse Havens' is een initiatief van de afdeling stedenbouw van Gemeente Den Haag en kunst-en architectuurcentrum Stroom Den Haag, en is ontwikkeld in samenwerking met Mobiel Projectbureau OpTrek en de afdeling RMIT van TU Delft. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Kijk voor meer informatie op: www.haagsehavens.cc

De Binckhorst biedt ruimte voor ontwikkeling

Geplaatst door redactie op 12 augustus 2011

Ben jij een stadspionier en zoek jij ruimte voor je ideeën?

Op vrijdag 12 augustus 2011 trok een fietskaravaan door de Binckhorst om onder het genot van een heerlijke pizza uit de My Pizza Oven Bakfiets en muziek, die gemaakt werd op de ‘podium’ bakfiets, ideeën met andere stadspioniers te delen.

De Binckhorst is een binnenstedelijk bedrijventerrein dat de gemeente Den Haag komende jaren wil ontwikkelen tot een ‘hoogwaardig stedelijk woon- en werkmilieu’. In 2007 presenteerde de gemeente Den Haag daartoe het masterplan Nieuw Binckhorst van OMA, dat vrijwel al het bestaande uitgumde en in een hele nieuwe stad voorzag. Dit masterplan is inmiddels door de crisis ingehaald en heeft plaats gemaakt voor een meer organische gebiedsontwikkeling waarin spontane en onverwachte ondernemingen moeten leiden tot ontwikkeling. Hoe dit precies in z’n werk zal gaan, welke rol de gemeente gaat spelen, wie het initiatief gaat nemen, hoe ontwerp wordt ingezet, wat voor stad het oplevert en voor wie; het zijn vragen die in de komende jaren beantwoord moeten worden en die in essentie gaan over de manier waarop we steden willen en kunnen ontwikkelen in de toekomst.

Met de My Pizza Oven Bakfiets gingen we letterlijk op zoek naar ruimte waar we op straat bij een warm stukje pizza ideeën en plannen over de Binkckhorst konden uitwisselen en de openbare ruimte voor een kort moment in beslag namen.

OpenLucht Brainstorm Pizza-eten in de Binckhorst is een initiatief van Mobiel projectbureau OpTrek, Sabrina Lindemann (www.optrektransvaal.nl) ism Mypizzaoven (http://mypizzaovenblog.wordpress.com) van Renato Jeuken (Morfis architecture and urbanism) en Ecolofiets (http://www.ecolofiets.nl) van Jose Hamer.

mypizzaoven1

Locatie: Zonweg hoek Maanweg, Binckhorst, Den Haag.